KAKELSPECIALISTEN

Hösten 2011 öppnade Kakelspecialisten Nordens största enskilda butik för kakel, klinker, mosaik och tillbehör i Årsta utanför Stockholm. Kakelspecialisten valde Cardi Belysningsspecialisten som belysningskonsult och leverantör. 

Ljusdesign: Fredrik Mellgren & Klas Eriksson

Armaturer: Prio Vip, Luna, Luna Mini, Zita 40, Zita 30, Sky, Evo samt LED-strip.

Kakelspecialistens nya butik är fördelad på två delar, en mindre del för plattsättare och professionella hantverkare, och en 1300kvm stor del för privatkonsumenter. Konsumentytan är fördelad på två plan, med en stor öppen yta vid entrédelen. Detta gör att vi har takhöjdsskillnader mellan 3100-7500mm, vilket var en utmaning i vårt planerande.
 
Men den stora utmaningen låg i att kombinera rätt armaturegenskaper tillsammans med infallsvinkeln på ljuset mot produkterna, för att på bästa sätt framhäva dess kulör, material och struktur. Samtidigt som armaturerna inte får blända kunden. 
Till butikslokalen ingick ett rastertak och ett grundljus. För att vi skulle få exakt rätt placering av vårt accentljus tog vi fram en hake till Prio Vip, vilket gjorde att vi kunde hänga armaturerna precis där vi vill ha dem. 

Cardi Ljusservice fick äran och förtroendet att montera och rikta ljuset strax innan Kakelspecialisten slog upp sina portar och hälsade sina kunder välkomna.