produkter ikon Created with Sketch. Produkter
NYHETER
Tjänster
Referensprojekt

Flow

Den kompletta armaturen
för ditt ljusprojekt

Flow

Den kompletta armaturen
för ditt ljusprojekt

"SNEAK PEAK" PÅ KOMMANDE KONTORSPROJEKT

Med skyddskläder och hjälm fick vi komma in och ta en titt på första projektet med FLOW, vår egen LIT-produkt som utvecklats från en pendelarmatur till en mångfacetterad produktfamilj med oändliga möjligheter.

Förfrågan på kontorsprojektet på flera plan inklusive kontorslandskap, trapphus och mötesrum blev viktig för den slutgiltiga versionen av FLOW dikt tak. Önskemål från kunden så som nyckelhål på ovansidan och hål för kabelgenomföring på sidorna är nu standard på armaturen.

Eftersom vi själva har kontroll över produkten från ritbordet till leverans kan vi skräddarsy lösningar med specifika krav på exempelvis RAL-färg, styrning, färgåtergivning och färgtemperatur. Med FLOW och andra LIT-produkter tar vi hela tiden in synpunkter och önskningar från kunder och projekt och har lyckats skapa den kompletta armaturen för ditt ljusprojekt.


DITT LJUSPROJEKT


Vi kan hjälpa dig med kontor, skola, butik eller annan ljusmiljö – med Flow finns oändliga möjligheter för alla typer av belysningsprojekt.
Produktfamiljen FLOW är ett resultat av eget noggrant produktutvecklingsarbete, där varenda detalj har synats och förbättrats för
att bli den ultimata produkten för många olika typer ljusmiljöer.


FLOW - Från projekt "SOL" till vår bredaste produktfamilj

FLOW började som projekt "SOL" (Suspended Office Luminaire) på en whiteboardtavla i november 2017. Nu har SOL blivit FLOW, en komplett armaturfamilj som kan användas i alla typer av belysningslösningar. En enkel pendel över ett skrivbord till butiksinstallation i system till heltäckande allmänljus som system med Tunable White. Det finns ingen gräns för vad vi kan göra med FLOW. 


MONTAGE

3-FASSKENA

 

VÄGG

DIKT TAK SYSTEM


TUNABLE WHITE

Syftet med en Tunable White-armatur är att kunna ljusreglera, inte bara mängden ljus utan även färgtemperaturen. Forskning visar biologiska effekter på människan av konstgjort ljus.

Vi mår bäst i ljusmiljöer där det konstgjorda ljuset efterliknar solljuset. Solens ljus är varmare (mer gult) när solen går upp och ner och är kallare (mer vitt) mitt på dagen.

Med styrsystem kan FLOW med Tunable White programmeras för att automatiskt regleras efter tiden på dygnet. Man kan också ställa in scener på en styrpanel i olika färgtemperaturer i kombination med scener anpassade efter rummets aktivitet.

Hos Brighter AB installerades FLOW med TW i hela kontoret, läs mer om projektet HÄR.


LJUSREGLERING

Beroende på vilket styrsystem man väljer till sitt belysningsprojekt, kan man få FLOW med DALI, Casambi, Bluetooth eller med olika val
av sensorer, så som närvaro, dagsljus eller korridorfunktion. Det man kan veta är att vi använder DALI-driftdon med amplitudmodulering som standard, vilket innebär att vi minimerat risken för skadligt flimmer.

 

DALI (push dim, tryckknapp, dragströmbrytare)


Sensorer (närvaro, dagsljus, korridorfunktion)


Casambi


Bluetooth


1-10V


ALLT DETTA FÅR DU MED FLOW

• Aluminiumprofil med snap-in-bländskydd
• Flera montagemöjligheter: Dikt, pendel, infällt, vägg, 3-fasskena, systemtak, system
• Utbytbar LED-insats som fästs med magneter
• Snabbkopplingar (inne i armaturen)
• Direkt och direkt/indirekt ljusflöde
• High/low output
• Kundanpassade ljusflöden
• Flera standardlängder och speciallängder
• Välj bland vårt breda standardutbud av styrningsmöjligheter eller valfritt
styrningsprotokoll, vi kan göra det mesta.

TEKNISK SPECIFIKATION

Färg: Vit (RAL 9003)/ Svart RAL (9017)/ Grå (RAL 7037)
Bländskydd: Opal / Mikroprisma / Asymmetrisk / Lamell
Effektivitet: 102-126 lm/W
Ljusflöde: Från 810lm (600mm) till 6940lm (2400mm)
Färgtemperatur: 2700K / 3000K / 4000K / Tunable White
Färgtolerans: MacAdam 3
Färgåtergivning: CRI>80, CRI>90, CRI>97.
Ljusfördelning: Direkt eller Direkt/Indirekt (pendel, vägg)
     - LO: 60% Direkt / 40% Indirekt
     - HO: 70% Direkt / 30% Indirekt
Styrning: On/Off / DALI / Push-dim / Tryckknapp / Sensor / Dragströmbrytare /
Bluetooth / Casambi
Ljusreglering DALI: Amplitudsmodulering

FLOW SYSTEMARMATUR

Bygg system, ljusa linjer och lysande hörn med samtliga FLOW-möjligheter i montage, styrning, ljuskvalitet, m.m. Flow system är dessutom ett system som går snabbt att installera.


Se installationsvideon för FLOW System


FÄRG & FINISH

Utöver standardutförande i vit, svart eller grå pulverlackerad metall finns Flow även i följande färger och ytbehandlingar. Valfri RAL-färg eller borstad finish i t ex aluminium eller koppar tas fram vid önskemål.

Svart

Anodiserad

Silver

Anodiserad

Guld

Anodiserad

Rosé

Anodiserad

 

 


HELA FLOW-FAMILJEN


PROJEKT MED FLOW

Tidiga projekt har varit viktiga och direkt drivande i utvecklingen av Flow. Vi är lyhörda för våra kunders behov och låter kundernas och projekten behov spela en viktig roll framtagandet av nya produkter för LIT. Projekten har hjälpt till att göra produktfamiljen till vad den är idag och framtida projekt kommer spela stor roll framöver i den fortsatta utvecklingen. Flera projektlösningar har blivit egenskaper eller funktioner som vi nu har som standard i sortimentet.