Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Cardi tog fram specialarmatur på rekordtid

Att ha det egna belysningsfabrikatet Cardi ger Elektroskandia många fördelar.

– Vårt uppdrag var att byta ut all utomhusbelysning i bostadsområdet i Skövde åt Willhem. Den befintliga belysningen var gammal, gav dåligt med ljus och behövde ersättas. Med ny belysning ville man skapa bättre upplysta tryggare miljöer och samtidigt spara energi, säger Anders Thorsell, projektledare på Assemblin Skövde.

Lång leveranstid

Assemblin gick ut med en förfrågan på projektet till bland annat Elektroskandia. De ville ha en snygg lösning med belyst husnummer för en lite exklusivare känsla.
- Jag kom att tänka på armaturen Doris, som är en robust väggarmatur med stomme i vitlackerad stålplåt. Den finns normalt inte med husnummer, men vi har haft den som prototyp i ett sånt utförande på en mässa tidigare. Jag kollade därför med fabriken om det fanns möjlighet att komplettera ett antal armaturer med husnummer på plåten, säger Johan Hagenfeldt, Elektroskandia.

Snyggare lösning

På fabriken har man resurser för att ta fram kundspecifika armaturer och man kunde därför snabbt återkomma med ett förslag.

- Det blev en lösning som faktiskt var snyggare än den armatur de först tänkt sig. Husnumret är utstansat i plåten som sitter på en distans och ljuset går ner bakom plåten mot den mörkgrå bakgrunden, vilket ger en bra effekt och framhäver siffrorna ordentligt, säger Anders Thorsell, Assemblin Skövde.

Willhem fick vara med och tycka till och bestämma utförandet. De valde vita armaturer och mörkgrå husnummer. Assemblin fick en lista med vilka husnummer som var aktuella och därefter var det dags för produktion. Efter fyra veckor kunde Elektroskandia leverera 43 st Doris-armaturer med husnummer.
- Vi installerade alla armaturer i tid, kunden är mycket nöjd och armaturbytet har också gett många lovord från de boende, säger Anders Thorsell, Assemblin Skövde.

- Det var ett kul projekt och det visade verkligen vilken styrka vi har med vårt eget fabrikat Cardi i sortimentet. Det ger oss möjligheter att vara snabbfotade och ta fram de lösningar som våra kunder behöver, säger Johan Hagenfeldt, Elektroskandia.