Cardi Ljusdesign

Belysning har medvetet eller omedvetet en oerhört stor betydelse för hur vi upplever rummet. Med rikstäckande kompetens inom flera olika områden, från butik, kontor till industri och utomhusbelysning kan Cardi erbjuda allt inom ljus och belysningslösningar. Hos våra belysningssäljare får du professionell hjälp att hitta rätt produkt för ditt projekt, våra ljusdesigners hjälper dig med projektering.

Miljömedvetenhet, energieffektivitet, kund- eller personalvård, ökad försäljning, trivsel eller identitet? Är ditt fokus något av detta? Vi finns vi här för att hjälpa dig!

Ljusdesign

Traditionell belysning står för ca 20% av en verksamhets energiförbrukning. Med moderna belysningsarmaturer och intelligent styrteknik kan vi sänka andelen av förbrukningen med upp till 80%.

80% är också andelen av all information som vi får via vårt synsinne. Synperceptionen gör det möjligt att orientera sig, ta till sig visuell information, skapa och återskapa minnen. Ljusstrålning som är förutsättningen för vårt seende styr också vår biologiska klocka och reglerar vår dygnsrytm och vårt välmående. Vi arbetar för visuell komfort och synergonomi och följer aktuell forskning för att ständigt förbättra våra belysningsanläggningar.

Kompetens

Cardi Belysning besitter en kompetens som sträcker sig över alla typer av applikationer, både interiört, exteriört och inom industrin. Med den kunskap och kompetens som vi besitter kan vi tillsammans med Er jobba efter givna förutsättningar för att nå ett slutresultat som motsvarar er vision.

Butiksbelysning

Med över 40 års erfarenhet av butiksbelysning vet vi och våra återkommande kunder hur viktig belysningen är för försäljningen. Tillsammans med våra uppdragsgivare planerar vi ljusmiljöer utifrån önskade rörelsemönster, produktfokus,butiksupplevelse och energibesparingsåtgärder.

Våra varumärken

Med vårt eget varumärke Cardi har vi tillgång till ett heltäckande sortiment för alla typer av belysningsmiljöer.

Utöver vårt eget varumärke Cardi så representerar vi även;
Österrikiska Molto Luce som erbjuder armaturer med hög design- och kvalitetsnivå för ett stort urval av miljöer och italienska Panzeri står för personlig, småskalig hantverksskicklighet med sitt utbud av armaturer som lockar de lite mer exklusiva miljöerna eller kanske som kronan på verket i en butiks- eller kontorsentré. Även armaturer/system från Lival eller Nordic Aluminium har vi ett brett utbud av.

 

DIALux

Elektroskandia är sedan 2003 medlem i DIALux och alla våra Cardi-armaturer finns givetvis med. Elektroskandias armaturdatabas för DIALux är designad för att vara så enkel och snabb som möjlig, här är det enkelt att välja och jämföra olika typer av belysningsarmaturer.

DIALux är att öppet program som kan laddas ner gratis på www.dial.de eller klicka här.
DIALux utvecklas hela tiden och kan göra mycket avancerade ljusberäkningar, det är viktigt att som användare hela tiden se till att man använder den senaste versionen. 

Ladda ned vår DIALux-plugg här. Denna innehåller förutom ljusdatafilerna på hemsidan även ljusfiler med samtliga tillbehör t ex dekorplåtar till Plato, olika reflektorer till Luni.

Visste du att vi ger dig möjlighet att projektera stolpar, sensorer, hänvisningsskyltar och dimmers i ljuspluggen? Du kan exempelvis se detekteringsytan på alla våra sensorer.

Läs mer om DiAlux»