Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Byggherre: Akademiska Hus
Ljusdesigner: Light Bureau
Elinstallatör: Nymans Elektriska AB, Bright Light El & Design AB

Om projektet

Flera nya byggnader på Campus Albano, en utökning av Frescati och Stockholms Universitet samt även verksamhet för KTH. Bygget påbörjades 2015, 2020 påbörjades inflyttningen och delar av belysningen levererades av Cardi.

Inbjudande entréer

När man kommer i stora entrén i exempelvis hus 4, möts man av flera intryck: En stor bred trappa rakt fram leder upp till studieplatser, föreläsningssalar och restaurangdel. Direkt till vänster kan du köpa din kaffe inför morgonens föreläsning. Till höger finns ett samlingsområde med informativ TV-skärm, sittmöbler och hissar. Här har spotlighten Mova M installerats för att skapa kontraster mot de olika materialvalen.

Hållbar belysning

I trapphusen i hus 2 och 4 finns stora runda mikroprismatiska Cylli som lyser upp framför hissar, entré och upp i trappan. Cylli är byggvarubedömd liksom Flow vägg som valdes som belysning på flera av toaletterna.

Dekorativ pendel

På de moderna självstudieplatserna på plan 2 hänger lilla Gilo som är en dekorativ liten pendel från Molto Luce.

Ljus för människan

I de fantastiska ljusgårdarna nås studenterna av stora mängder dagsljus som faller in genom glaspartier i taket. Som komplement till det naturliga ljuset installerades Mova M spotlight för att lysa ner på de öppna, kreativa ytorna som bjuder in till studiero.