Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Motion- två storlekar och tre optiker gör det lätt att välja

Motion är en serie av klassiska armaturer som kommer i två olika storlekar och tre olika optiker. Armaturhus av alu- eller svart-lackerad aluminium och front av härdat glas. För montage på rakstolpe eller med arm Ø 60 mm. Levereras med anslutningsledning med fri ände. Motion går även att få med socklar för nod och eventuell sensor.

Motion S (Small) 

- med ett mindre armaturhus, framtaget för de som önskar en annan proportion t ex vid lägre montagehöjder.

Motion

- med ett lite större armaturhus och en större lysande yta, vilket gör att man med fördel kan använda den på lite högre stolphöjder. 

Läs mer och se alla varianter av Motion här 

Tre olika standardoptiker gör det enkelt att välja rätt beroende på applikation:

Motion GC

- optik för gång-och cykelvägar (GC-vägar) och parker, ger även ljus på sidorna av vägen för ökad trygghetskänsla.

Motion Street 

- optik med en längsgående ljusbild, optimerad för vägbelysning.

Motion Area

- optik för att belysa en större yta som t ex parkeringar och gårdsplaner.

En armatur för framtiden

Dessutom går nu Motion att få med:

ActiveNight (AN) – Nattsänkning med förinställt tidsintervall.
Zhaga-D4i (D4i) - Armaturer förberedda med socklar (Zhaga Bok18) för nod och eventuell sensor. Med Zhaga-D4i i armaturerna är man förberedd för kommande innovativa digitala tjänster och nya sensorer.
Med hjälp av noder kan man sedan styra en individuell armatur eller grupper av armaturer. Dessa armaturer har ActiveNight (AN) som standard.

I kombination med närvarosensor kan man även uppnå;
• större energibesparing t.ex. genom att dämpa belysningen vid frånvaro av människor & fordon.
• ökad trygghet t.ex. genom att öka belysningen vid närvaro på gångvägen eller bostadsområdet.

Notera!

En Zhaga-D4i certifierad armatur utan nod fungerar och kan användas precis som en vanlig armatur om man önskar avvakta i sitt val av noder och styrsystem. Detta är särskilt tänkvärt då dagens LED-armaturer förväntas hålla upp till 25 år och att det inte går att komplettera en armatur med Zhaga-D4i i efterhand

Lathund GC-vägar och vägar klass M3

Ladda ned vår lathund som hjälper dig att välja vilken typ av armatur som rekommenderas till olika typer av vägar. Vid större och mer avancerade projekt och om mer exakta värden behövs, vänligen kontakta oss.

Ladda ned här