Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Troldtekt showroom och kontor med lyxig ”hemma hos”-känsla

Jkab Arkitekter fick uppdraget att omvandla det nedgångna kontoret från 90-talet till ett modernt showroom och kontor för Troldtekt AB i Malmö. För att få rätt känsla i lokalerna valde man i huvudsak belysning från Cardi Belysnings leverantörer Molto Luce och Panzeri.

- Jag gav arkitekten några ledord när det gällde hur vi ville att våra nya lokaler skulle upplevas. Det skulle vara lite industrikänsla samtidigt som man vävde in en hotell- och hemkänsla. Vi ville skapa en hemtrevlig miljö som gjorde att både kunder och medarbetare skulle trivas och vilja vara i våra lokaler, säger Jörgen Elofsson, Sverigechef Troldtekt AB.

Belysningen viktig för helheten

Dagens arkitektur präglas av hårda material och stora rum med högt i tak, vilket ofta ger dålig akustik. Med rätt tak- och väggbeklädnad kan man dock ersätta stressande buller med behagligt lugn. Troldtekt säljer akustiklösningar till tak och vägg och deras akustikplattor designas, utvecklas och tillverkas i Danmark av trä och cement av danska råvaror.

- Målsättningen var att de på ett snyggt sätt skulle kunna visa upp sina produkter på tak och vägg i de nya lokalerna. Vårt uppdrag var att skapa den känsla de ville uppnå och vi utgick från en tom lokal på cirka 200 kvadratmeter. Vi valde att jobba med en höstvarm färgskala där belysningen skulle vara en stor del av helheten, berättar Oscar Selemba, arkitekt Jkab Arkitekter.

Designarmaturer

Jkab Arkitekter har tidigare anlitat Cardi Belysning då det gällt att ta fram belysningsförslag till olika projekt och därför var det naturligt att de fick frågan om att även titta på detta. Jkab Arkiteketer skickade underlag på byggnaden samt vilka krav och önskemål de hade på belysningen. Bland förutsättningarna märktes att de ville ha ett avskalat uttryck i rummet och att belysningen skulle smälta in i den visuella helheten. Cardi valde därför att arbeta vidare med och förstärka de skarpa linjer som visas både i den arkitektoniska lösningen och i Troldetekts grafiska mönster i absorbenterna. Man arbetade också mycket med infällda armaturen Ride Lens R från Molto Luce som snyggt smälter in i det mörka taket för att belysa pelare och väggar där Troldtekts olika akustiklösningar presenteras.

Förslag från Cardi Belysning

Cardi Belsyning tog fram ett förslag och hade sen ett möte med Oscar där man gjorde en presentation. Efter några korrigeringar så enades man om en lämplig lösning komplett med armaturbeteckningar, mängdförteckning, ritningar, belysningsberäkningar och 3D-skisser.
- Bland de armaturer vi levererat märks bland annat spotlighten Mova samt de infällda armaturerna Ride Lens och Dark Night från Molto Luce. Alla i svart kulör, vilket gör att de smälter in snyggt i det mörka taket.

Över lunch- och fikabordet hänger de dekorativa glaspendlarna Emma, Olivia och Clio från Panzeri. Dessa armaturer är i olika höstlika kulörer, vilket gör att de harmonierar med färgsättningen i lokalen i övrigt samtidigt som designen gör att de sticker ut, säger Magnus Lövgren, teknisk innesäljare Elektroskandia.

Nominerat till tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor 2022”

- Vi har använt oss av Cardi´s belysningssortiment från Elektroskandia i många projekt. Fördelen är att de har ett brett sortiment inom belysning och stor expertis på området, vilket gör att de alltid kan hjälpa till och ta fram bra förslag, säger Oscar Selemba, Jkab Arkitekter.

- Slutresultatet blev jättebra, vi är nöjda och har fått mycket beröm från de som besökt oss. Dessutom blev vårt nya showroom och kontor till och med nominerat till tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor 2022”. Vi kan nu visa upp våra produkter och lösningar för kunder i en väldigt representativ och välkomnande miljö, kommenterar Jörgen Elofsson, Troldtekt AB.

I taket sitter infällda Dark Night från Molto Luce, i bakgrunden över lunchbordet hänger dekorativa pendlar från Panzeri.

Spotlighten Mova från MoltoLuce lyser upp Troldteks akustikplattor.

Ride Lens från Molto Luce belyser akustikplattorna "dots" .

Dark Night XS från Molto Luce .

Foto: baraBild & Drago Prvulovic