Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Reko- den hållbara IP44:an 

 

Reko är ett hållbart val av armatur, från tillverkning av minsta komponent till produktlivscykelns slut, inklusive förpackning. Reko är också självklart accepterad av Byggvarubedömningen. Välj en återvinningsbar armatur till ditt nästa ljusprojekt, utan att tumma på ljuskvaliteten.

Reko-familjen har utvecklats ytterligare med målet att erbjuda en IP44 armatur med så lite miljöpåverkan som möjligt från tillverkning till produktlivscykelns slut.

Nu breddar vi sortimentet av Reko XL (1200 mm), nu finns versioner med;

  • Överkoppling (ÖK), kabelinföring och insticksplint i vardera gaveln
  • Högre ljusflöde (HO) ca 7000lm, mycket prisvärt alternativt till bl.a. IP44:or som är 1500 mm
  • Flera olika typer av sensorer, Bluetooth (BT), Tänd/släck alt. multisensor
  • DALI/SWD

Se hela Reko-sortimentet

Prestanda och kvalitet

Reko är dessutom mycket energieffektiv med upp till 166lm/W och har en livslängd på L80 100 000h. Linjeprismatisk kupa i akryl med diffuserande långsidor för bra ljusbild och släpljus i tak samt begränsad insyn, detta ger armaturen har hög ljuskomfort och bästa ljuskvalitet. En ljusdiffuserande opalfilm finns om tillbehör.

Enkel installation

Reko finns med eller utan överkoppling (ÖK). Monteras dikt tak på vägg eller konsol, förberedd att montera direkt över armaturdosa (gäller ej ÖK varianter). IP44 även vid väggmontage. Kabelgenomföringen är mycket mjuk och smidig (trots att de inte innehåller farliga mjukgörare) och armaturens låga vikt underlättar också vid installation.

Tillverkning

Reko är producerad med minimal miljöpåverkan, med val av återvunnet material från Sverige och Europa.

  • Tillverkning i Sverige
  • Akrylkupan är gjord av 100% återvunnen plast (restmaterial vid tillverkning)
  • Gavlarna är tillverkade i biobaserad plast (tallolja)
  • Stommen är i återvunnen aluminium (pantburkar och gamla bilar). Vikten blir låg, detta medför bland annat reduktioner av CO2-halter vid transporter

Förpackning

Förpackning av 78% återvunnet material, resterande är nytt material, det ger den minsta CO² påverkan och förpackningen är 100% återvinningsbar. Vi har minimerat materialförbrukningen på emballaget.

 

Hållbar utveckling

Efter avslutad livslängd är Reko >98% återvinningsbar!