Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Klassrumspaketen som gör oss bäst i klassen!

Alla klassrum är inte lika men de behöver belysning på ett liknande sätt. Gemensamt är att belysningsmiljön ska underlätta lärandet. Belysning är en viktig del då rätt ljus kan förbättra elevernas prestation. Armaturerna bör ha bra ljusfördelning som distribuerar ljuset effektivt och minimerar bländning.

En anpassad belysningsstyrka med god jämnhet och fördelning är önskvärt i den här typen av lokaler. Arbetsmiljöverkets krav på omfältsljus i ett klassrum kräver en viss del indirekt ljus för att skapa en balans mellan omfält, skrivtavla och skolbänken, det är anledningen att man med fördel pendlar armaturer i ett klassrum. 

Klassrumsbelysningen ska även kunna anpassas för att alla de olika aktiviteter som uppstår under en skoldag som t ex läsning, skriva prov, jobba vid dator eller följa lärarens presentation framme vid tavlan. Med en väl planerad klassrumsbelysning kan man uppnå ett bra arbetsljus för olika behov under dagen. 

Våra klassrumspaket för skolor innebär att man med endast ett E-nummer får ett komplett, energisnålt belysningspaket som inkluderar såväl armaturer som styrsystem för närvarostyrning och dagsljuskontroll. Enklare kan det inte bli.

Läs mer om våra klassrumspaket»

Skolan är Sveriges största och viktigaste arbetsplats.

Skolan är Sveriges största och viktigaste arbetsplats. Det är därför också den viktigaste fysiska miljön som lägger grunden för god folkhälsa.
I dag finns ett behov av varierade rumsligheter i skolans miljöer. Det är vanligt förekommande med mer eller mindre öppna rum i nära anslutning till formella klass- och grupprum. De öppna miljöerna utformas för individuellt fokusarbete och/eller arbete i grupp. Klassrummen utrustas i större utsträckning med varierad möblering för att passa olika inlärningsstilar.
Flexibilitet är en viktig del av belysningsplanering i nybyggnationer, att säkerställa att belysningsarmaturer kan bytas, flyttas och reglera i framtiden utan stora förändringar beror också på ett system där el och styrning planeras med plats för förändringar.

 

Applikation skola

Behöver ni förslag vilka av våra armaturer som vi rekommenderar i olika typer av skolmiljöer och några tips vad man ska tänka på vid val av armatur?

Läs mer applikation skola

 

 

Referensprojekt

Vi har genom åren hjälpt hundratals skolor med smarta belysningslösningar. Vi har ett flertal armaturer som passar utmärkt för att belysa ett klassrum eller andra skolmiljöer, behöver ni hjälp med en projektering hör av er till oss, vi hjälper er gärna.

Se några av våra skolreferenser